Bundeva je odličan izvor magnezijuma, fosfora, bakra i cinka, zajedno sa dobrim mastima, što obezbjeđuje duži osjećaj sitosti. Kada od nje napravite krem supu dobijate vrhunski užitak - toplu, kremastu supu u čijem ukusu ćete svi uživati.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 glavice sitnog iseckanog luka
1 kg oguljene bundeve bez sjemenki i naseckane na komadiće
700 ml bujona od povrća ili piletine
150 ml pavlake za kuvanje
začini po izboru: so, biber, cimet, kurkuma, čili
Priprema:
Zagrijte dvije kašike maslinovog ulja u velikom loncu, zatim lagano dinstajte dva sitno naseckana luka otprilike pet minuta, dok ne omekšaju.
Dodajte bundevu isjeckanu na kockice, pa nastavite da kuvate 8-10 minuta uz povremeno miješanje, dok ne počne da omekšava i dobije zlatnu boju.
Ulijte 700 ml bujona od povrća ili pilećeg bujona i posolite i pobiberite.
Zakuvajte, zatim kuvajte na laganoj vatri 10 minuta, dok bundeva ne omekša.
U lonac sipajte 150 ml pavlake za kuvanje, ponovno zakuvajte, pa štapnim mikserom ili u blenderu napravite gustu kremastu supu.
Za baršunastu konzistenciju možete supu izliti kroz gusti đevđir.
Začinite je po ukusu, a zatim poslužite posutu krutonima i semenkama i pokapanu s još maslinovog ili bundevinog ulja.
Hvala na učestvovanju
Vaš komentawr će biti objavljen nakon što bude odobren od strane administratora.